Haşhaşlı Revani Tarifi
HAŞHAŞLI REVANİ
Keki İçin malzemeler ;
4 yumurta
1 su bardağı toz seker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
1 tane kabartma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti İçin :
2 buçuk bardak toz şeker
3 buçuk bardak su
Üzeri İçin :
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
isteğe bağlı fındık
Yapılışı ;
Yumurta ve toz şekeri çırpıp süt, sıvıyağı, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve aldığı kadar unu sırayla koyup kek hamuru yapar gibi hazırlayın. Fırın tepsisine koyun ve fırına verin. Sonra 2 buçuk bardak şeker ve 3 bucuk bardak su ile şerbeti yapın.Kek soğuk, şerbet sıcak olucak.şerbeti kekin üstüne döktükten sonra çekmesini bekleyin.revani soğuyunca üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürün.afiyet olsun
NOT::::: Bir gece önce yaparsanız daha iyi olur dolapta bekletin afiyet olsun...
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder