Külah Tatlısı Tarifi


KÜLAH TATLISI(İZMİR'İN MEŞHUR TORPİLİ)

Malzemeler ;
4 adet milföy
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 neskafe fincanı şeker
1 vanilin
1 yumurtanın sarısı

Üzeri için :

pudra şekeri
fındık ya da çikolata rendesi

Yapılışı ;
Milföy hamurlarını iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin,kalıbınız var ise ona yok ise-benim yoktu-yağlı kağıttan ya da alimünyum folyodan külah yapın ve şeritleri külahın üzerine sarıp fırınlayın piştikten sonra kalıptan çıkartıp biraz soğumaya bırakın.Diğer yanda bütün muhallebi malzemesini karıştırıp pişirin.Hazırladığınız muhallebiyi milföy külahlarının içine doldurup arka kısımlarını ister fındık-cevize ister çikolata rendesine batırıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri