Bülbül Yuvası Tarifi
BÜLBÜL YUVASI
Malzemeler ;
■ 1 paket baklavalik yufka
■ 226 gr tuzsuz tereyagi (2 stick )
■ 1 bardak dolusu yesil fistik yada ceviz
Şerbeti ;
■ 2 bardak (biraz buyukce bir bardak) seker
■ 2 bardak su
■ 1 yemek kasigi limon suyu
Yapılışı ;
Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz.
Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz. Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz. Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz. Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz. Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz. Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor. Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz. Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek . Hemen kuruyup parcalanmamasi icin. Uzerlerine erittigimiz tereyagini gezdirip ,firina veriyoruz (375 F).Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz.
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder