Hintpare Tatlısı Tarifi




HİNTPARE TATLISI

Malzemeler ;
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1,5 çay bardağı hindistan cevizi
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un

Şerbeti İçin ;

3,5 su bardağı tozşker
3 su bardağı su


Yapılışı ;
İlk olarak şerbetimizi kaynayınca 15-20 dk daha kaynatalım ve soğutalım.margarin, yumurta, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilyamızı, hamur kabımıza koyup hazırlıyoruz ve karıştırıyoruz sonra aldığı kadar unumuzu ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.göründüğü gibi ben oval şekil verip çatalla bastım.arzuya göre her şekil verilebilir hatta kurabiye kalıplarıylada çok güzel oluyor.170 derecelik fırında pişirilebilir.tatlımızı fırından çıkartınca sıcak sıcak soğuk şerbetimizi üzerine döküp kapattığımız fırınımıza tekrar koyalım fırın sıcaklığı ile daha güzel içine çekiyor.Gerçekten çok güzel oluyor ve malzemelerde herzaman evimizde bulunan malzemelerimiz çok güzel bir ramazan tatlısı soğutup servis yapabiliriz üzerine antep fıstığı, hindistan cevizi, dondurma ve kaymakla servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri