Kestaneli Toplar Tarifi
KESTANELİ TOPLAR
Malzemeler :
2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 portakalın suyu
10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
1 avuç ceviz içi, dövülmüş
yarım çay bardağı süt
Üzeri için:
eritilmiş çikolata
antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması :
Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder