Gürcü Tatlısı Tarifi
GÜRCÜ TATLISI
Malzemeler ;
4 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Ceviz İçi
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti ;
2 Su Bardağı Toz Şeker
2,5 Su Bardağı Su
Yapılışı ;
Serbet 1-2 damla limon suyu ilavesiyle kaynatilir ve sogumaya birakilir. Yumurtalar ve seker cirpilir. Yag, un, kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, ceviz ici, ilave edilir. Karistirilip yaglanmis yuvarlak borcam tepsiye dokulur. Firinda uzeri kizarincaya kadar pisirilir. Serbet soguk tatli ilik olacak .
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder