Vişneli Vanilya (Veya Muzlu) Muhallebi Tarifi
VİŞNELİ VANİLYALI (VEYA MUZLU) MUHALLEBİ
Alt kısmı malzemeler ;
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
75 gr Margarin
1 Paket Vanilya
Arasına ;
1 paket kakaolu petibör bisküvi
Üst Kısmı malzemeler ;
1 Paket Vanilyalı veya Muzlu Puding
2,5 Su Bardağı Vişneli Meyve Suyu
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı ;
1 Litre süt, 1 Su Bardağı Un ve 1,5 Su Bardağı Toz Şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar kaynattıktan sonra kapatmaya yakın margarini koy erisin sonra ateşten al. Daha sonra vanilyayı ekle ve karıştır. Daha sonra bunu dikdörtgen borcama boşalt ve üzerine kakolu bisküvileri ister bütün olarak, ister rondodan geçirip toz halinde yay. Daha sonra 2,5 Su Bardağı vişne suyu ile 1 paket pudingi (İster vanilyalı, İster muzlu olsun. Yeterki beyaz olsun) ve 3 Yemek Kaşığı Toz Şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişir ve sıcakken bisküvilerin üzerine dök. Bu şekilde altı beyaz, ortası kahverengi, üzeri kırmızı bir muhallebi elde etmiş olacaksın.
NOT: bisküvileri koyduktan sonra vişneli karışımı çok yavaş bir şekilde dökmeye dikkat edin yoksa bisküviler ayaklanır:)
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder