Ankara Muhallebisi Tarifi




ANKARA MUHALLEBİSİ


Malzemeler ;
1lt süt
1 bardak şeker
5 kaşık un
vanilya
100gr margarin
yarım paket petibör bisküvi
çilek sos yada reçeli
1 paket kremşanti



Yapılışı ;

şeker ve unu karıştırıp sütü ekleyip pişirmeye başlayın, pişmesine yakın vanilya ve yağı ekleyin öylece pişirin.
petibör bisküvilerini rondodan geçirip tepsinin altına serin. pişirdiğiniz muhallebiyi ilk önce kaşık kaşık bisküvilerin üzerine yayın tamamen üstü kapanınca gerisini dökebilirsiniz.
ilk hepsini birden dökünce bisküviler topaklanıyor. soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün.
biraz dinlendirip dolapta bekletin sonra büyük kareler halinde dilimleyin. spatula yardımı ile dilimi ikiye katlayın, böylece kremşanti arada kalacak. üzerinede çilek sos yada çilek reçeli döküp servis yapabilirsiniz afiyet olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri