Kıbrıs Tatlısı Tarifi
KIBRIS TATLISI
Malzemeler ;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 kahve fincanı da un
1 kabartma tozu.
ŞERBETİ İÇİN:
yarım su bardağı şeker
1.5 bardak su
ÜZERİ İÇİN ;
1 paket kremşanti
1 bardak süt
Yapılışı ;
İlk önce 3 yumurta, seker ve sıvı yağı 10 dak. iyice çırpın diğer malzemeleride ekleyip çırptıktan sonra keki fırında pişmeye bırakın. yarım su bardağı şeker ile 1.5 bardak suyu kaynatıp soğumaya bırakın, şerbet soğuk kek sıcak olucak şekilde pişen kekin üzerini ıslatın.soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi yayın.afiyet olsun
NOT:üzerine ister kremşanti,ister puding,ister çikolata sosu yapabilirsiniz.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder