PORTAKALLI ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Sosu İçin:
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Sosu İçin:
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri, toz şeker eriyene kadar çırpın.Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin.Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudra şekerini karıştırıp keki ıslatın.Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin.Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri, toz şeker eriyene kadar çırpın.Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin.Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudra şekerini karıştırıp keki ıslatın.Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin.Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder