AÇMA POĞAÇA TARİFİ



AÇMA POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya (42gr) ( Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz. Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.)
2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
Oda ısısında margarin

Üzerine Sürmek İçin :
yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı :
Süt ile suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılık olsun),şeker ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa mayanın özelliği bozulur, ılık olmasına dikkat edin ve mayayı eritin.10 dakika kadar bekletin, mayalansın, sütün üstünde kabarcıklar oluştuğunu göreceksiniz.Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.Beklemeden sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.Ilık olan margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.
Hamuru iki parçaya ayırın ve ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin. Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun, çünkü kabarıcaklar.Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ile süsleyin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri