PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ
PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
4,5 su b. un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı mısır özü yağı
Alabildiği kadar su
İç Harcı İçin:
5 patates
2 soğan
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı :
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın içine yarım paket yaş maya ilave edin.Mayanın üzerine sulu yoğurt ilave edin.Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edin.Mayayı eritin.İç harcı için ise 5 adet patatesi haşlayın ve kesin.2 adet soğanı kesin.Tavaya soğanları ilave edin ve kavurun.Soğanların üzerine patatesleri ilave edin.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ince kesilmiş taze soğan ve maydanozu ilave edin.İç harcı soğumaya bırakın Poğaça hamurunu bezelere bölün.Her bezeyi elinizle yuvarlak olarak açın.İçine patatesli iç harçtan paylaştırın ve poğaça olarak hamuru kapatın.Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Fırın tepsisine poğaçaları dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder