MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ
MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 su bardağı kepekli un
1.5 su bardağına yakın normal un
2 yemek kaşığı yulaf unu
125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin Malzemeler :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeli un
1 yemek kaşığı tepeli nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı vanilya
Yapılışı :
Muhallebinizi en az 3 saat önceden pişirmeniz lazım. Ben akşamdan pişirdim.Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın ve karıştırarak pişirin. En son yağ ve vanilyayı ekleyip yine mikserle 3-4 dakika kadar çırpın.Hamuru için soğuk yağı ve 2 bardak unu mutfak robotuna koyup bütünleşene kadar karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çay tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına soğuyup katılaşmış muhallebiden bir tatlı kaşığı kadar koyun ve yavaşça kenarları ortada toplayarak birleştirin.Kapattığınız kısmı alta getirerek tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin.
NOT: Yulaf unu, tam buğday unu olmayanlar hepsini normal un olarak kullanabilirler.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder