KIYMALI PİDE TARİFİ
KIYMALI PİDE TARİFİ
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın akı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin Malzemeler :
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
4-5 adet çarliston biber
1 adet büyük domates
Tuz, karabiber, kimyon
Kenarları İçin :
1 yumurta sarısı
Yapılışı :
1- Sütü ısıtıp kuru mayayı şekerle birlikte içine koyup karıştırın. Yoğurt, süt karışımı, yumurta akını, zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. tuzu ekleyin. İçine eleyerek un ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bezle kabı örtün 30 dakika mayalanmasını sağlayın. Hamur iki katına çıktığında kullanıma hazırdır.
2- Hamur mayalanırken kıyma, küp doğranmış soğanı az yağda kavurun. İçine küçük doğranmış çarlistonları ekleyin en son domates ve baharatları ekleyip çok öldürmeden pişirin.
3- Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar koparın. Uzunlamasına açın. İçine 2-3 yemek kaşığı malzeme koyup yanlardan pide şekli vererek kapatın. 15 dakika bekletip yeniden mayalanmasını sağlayın.
4- Fırını 180 dereceye ayarlayın Isınsın. Mayalanan pidelerin üst kısımlarına yumurta sarısı sürüp fırınlayın. Pembeleştiğinde fırından çıkarıp servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder