KIYMALI KREPLİ BÖREK TARİFİ
KIYMALI KREPLİ BÖREK TARİFİ
Harcı İçin Malzemeler :
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gram mantar
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Krep İçin Malzemeler :
4 su bardağı süt
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin Malzemeler :
1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta
Kızartmak İçin Malzemeler :
Ayçiçeği yağı
Yapılışı :
Krep hamurunu hazırlamak için verilen malzemeleri iyice karıştırın.Yağlanmış, kızgın tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün.İki tarafını da pişirin ve hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın.Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın.Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın.Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın.Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın.
Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın.Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder