HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
İki buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta
100 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
5-6 çorba kaşığı süt
İki buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Sosu İçin:
100 gram bitter çikolata
50 gram krema
Üzerine:
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Margarin, toz şeker, vanilya ve tuzu geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları yavaş yavaş üzerine ekleyin. Daha sonra Hindistan cevizi ve sütü ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Arzunuza göre bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra harcı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekin üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın ve bu şeklide 10 dakika daha pişirin. Diğer taraftan sosu için küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve kremayı karıştırıp benmari uslu eritin. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına alın ve çikolatalı karışımı üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder