LİMONLU PASTA TARİFİ
LİMONLU PASTA TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
120 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limondan)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema Malzemeleri :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un + 1 yemek kaşığı nişasta
200 ml. krema
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
Limon kabuğu rendesi (2 adet)
Yarım limon suyu
50 gr. tereyağı (1 yemek kaşığı)
Yapılışı :
Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşük ayarda çırpın. Eritilmiş tereyağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu vanilya ve kabartma tozu ile karıştırın.
Çırptığınız karışıma sütü, unu (eleyerek) ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpın ve keki, yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıba aktarın.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Limon kabuğu rendesini 1 yemek kaşığı toz şekerle ovup bekletin.Kreması için; şekeri, unu, nişastayı küçük bir tencerede karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Limon suyunu, kabuğunun rendesini ve kremayı ekleyin. Ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 1-2 dakika daha pişirip tereyağını da ilave edin. Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın.Soğumuş keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremadan kekin ilk katına sürün. Diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremayı üzerine döküp düzeltin.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder