MUZLU PASTA TARİFİ
MUZLU PASTA TARİFİ
Pandispanya İçin Malzemeler :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı Islatmak İçin Malzemeler :
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker karışımı
Ara Kreması İçin Malzemeler :
200 ml. krema
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
Pasta Ara Kat İçin :
1 -2 muz
Kaplama kreması:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket vanilya
Süslemek için :
Hindistan cevizi, damla çikolata, fındık, fıstık
Yapılışı :
Yumurta ile toz şekeri eriyene kadar çırptıktan sonra, un, sıvıyağ, kaynar su, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp 24-26 cm`lik kek tenceresi tereyağ ile yağlanarak malzemeler dökülür. 170 derecede fırının kapağı açılmadan 30-35 dakika pişirilir.Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı ikiye bölün.
Ara kremayı hazırlamak için; malzemeleri topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra ılıyana kadar ar ara karıştırın.
Pandispanyanın 1. katını servis tabağına alın. Yarım bardak şekerli sütle ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısı pandispanyanın üzerine dökün, Dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı muzların üzerine dizip 2. kat pandispanyayı yerleştirin.
Kaplama krema için; un ve toz şekeri karıştırın. Çırparak sütü ilave edin. Ocağa alıp muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kremayı ılıtın.
Hazırladığınız kremayı pastanın üzerine döküp düzeltin. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Afiyet olsun.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder