LİMONLU KURABİYE TARİFİ


LİMONLU KURABİYE TARİFİ



Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 adet limon
2 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı un
6.5 çorba kaşığı nişasta
Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı :
Derin bir kapta toz şeker ve margarini karıştırın.Ardından limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu, yumurta sarılarını ekleyin.Elediğiniz unu, nişastayı, kabartma tozunu katın ve yoğurun.Unun cinsinden dolayı hamurunuz yapışkan olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yoğurduğunuz hamuru folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Piştiğinde üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri