CEVİZLİ AY KURABİYESİ TARİFİ



CEVİZLİ AY KURABİYESİ TARİFİ


Malzemeler:
1 paket margarin oda sıcaklığında
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 1/2 su bardağı ceviz içi
1 + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un (yaklaşık 20 yemek kaşığı)

Yapılışı :
Derin bir kapta yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın, şekeri ve iyice çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.Küpler halinde doğradığınız oda sıcaklığındaki margarini karışıma teker teker ekleyerek iyice yoğurun.Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin.Üzerini ıslak bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.Cevizleri küçük küçük parçalayın, tarçın ve bir yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırarak güzelce harmanlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle cay tabağı büyüklüğünde açın. Ne kadar küçük parça alırsanız kurabiyeler o kadar güzel görünür zira pişerken tombiş tombiş oluyorlar.
Hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kadar cevizli karışımdan koyun.Rulo yapın ve ay seklini verin (İsterseniz D seklinde de kapatabilirsiniz)Kurabiyeleri tepsiye aralıklarla dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok).
170-180 derece fırında renkleri hafif değişinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınmaya bırakın.
Kurabiyeler ılındıktan sonra derin bir kaseye iki yemek kaşığı pudra şekerini alin.Kurabiyeleri, her tarafına gelmesine dikkat ederek, iyice pudra şekeri ile kaplayın.

AŞÇININ NOTU :
Pudra şekeri ile kaplarken kurabiyelerin çok sıcak olmamasına özen gösterin aksi halde pudra şekeri eriyip yapış yapış oluyor. Ayrıca pişerken kurabiyelerin "hafifçe" pembeleşmesi gerekir; eğer fırında uzun sure bekletirseniz çok kuru oluyorlar. Son olarak, kurabiyeleri pudra şekeri ile kapladıktan sonra (iyice soğuyana kadar) üst üste dizmeyin çünkü pudra şekeri sıcaktan eriyebiliyor ve yine yapış yapış oluyor. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri