PORTAKALLI BALLI KEK TARİFİ
PORTAKALLI BALLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Yumurtaları ve toz şekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın.Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın.Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın.Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.2 çay bardağı suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin.Kekin biraz kabarmasını bekleyin.Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın.Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp keklerin üzerine sürün ve servis yapın.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder