LİMONLU BEZELİ PAY TARİFİ
Malzemeler
1 ölçü Tatlı Turta Hamuru
Harç ve Üst Kaplama :
100 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
3 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr. küp doğranmış, soğuk, tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı :
Turta hamurunu hazırlayıp pişirin. Harç ve üst kaplamayı hazırlarken soğuması için bekletin.
1 ölçü Tatlı Turta Hamuru
Harç ve Üst Kaplama :
100 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
3 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr. küp doğranmış, soğuk, tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya esansı
Yapılışı :
Turta hamurunu hazırlayıp pişirin. Harç ve üst kaplamayı hazırlarken soğuması için bekletin.
Harç ve Üst Kaplama:
Fırınınızı 190 derecede ısıtın.50 gr. şekeri, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile beraber orta boy bir tencerede karıştırın. Orta ateşte şeker eriyene dek ısıtın.Yumurtaların sarısını ısıya dayanıklı bir kabın içinde çırpın. Limonlu sıcak şerbeti içine azar azar yedirin.Karışımı ince delikli bir elekten geçirin. Tekrar ısıya dayanıklı kaba aldıktan sonra kaynayan su dolu bir tencerenin içine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak ısıtın. Karışım tahta kaşığı kaplayacak kıvama gelmelidir. Kaynatmamaya özen gösterin.Ocaktan alın ve tereyağını parça parça içine ekleyerek karıştırın.Sıcak limonlu karışımı kalıbın içindeki turta tabanının üzerine dökün ve bekletin.Bezeyi yapmak için yumurtaların akını orta boy bir kabın içinde yumuşak tepecikler oluşana kadar mikser ile çırpın. Kalan şekeri azar azar üzerine ilave edin. Parlak sert kıvamlı olana kadar çırpmaya devam edin. Vanilyayı içine yedirin.Yumurta karını kalıbın içine yayın. Bir spatula yardımı ile dalgalı bir zemin oluşturun.Kalıbı fırına vererek beze altın rengini alıncaya dek yaklaşık 10 dakika pişirin.Servisten önce oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder