FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ



FINDIKLI ŞEKERPARE TARİFİ


Malzemeler :
50 adet tane fındık
250 gram un
1 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı pudraşekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu


Şerbet İçin:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu


Yapılışı :
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurta ve margarin ekleyip, yoğurun. Ardından pudra şekeri ve irmik ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.Kabartma tozu ekleyip 1-2 dakika yavaş şekilde yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp şekil verin. Üzerlerine fındık yerleştirip, tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kıvam alınca ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekene dek dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri