OSMANİYE KÖMBESİ TARİFİ
OSMANİYE KÖMBESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
400-450 gr. un
Üzeri İçin:
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı susam
Yapılışı :
Un dışında diğer malzemeleri iyice karıştırın. Unu ekleyin. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, bastırın ve yassı şekil verin.Yumurta akı ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.180 C'de ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder