FINDIK REVANİSİ TARİFİ
FINDIK REVANİSİ TARİFİ
Malzemeler :
2 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
4 kahve fincanı yoğurt
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz fındık
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Süslemek İçin:
Kıyılmış fındık
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın.Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin ve soğutun.Şerbet için şeker ve suyu kaynatın.İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin.Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin.Kıyılmış fındıkla süsleyin.4 saat beklettikten sonra servis yapın.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder