VİŞNE BAHÇESİ TARİFİ
VİŞNE BAHÇESİ TARİFİ
Alt Hamuru İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı un (elenmiş)
80 gr. tereyağı
1 yumurta
1 paket paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Bu malzemelerin hepsini iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.Daha sonra yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru yayıp elinizle iyice düzeltin.
Ara Kat İçin Malzemeler :
1 paket vanilyalı puding
2,5 çay bar. vişne suyu
2,5 çay bar. su
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Yapılışı :
Bir tencerede bu malzemelerin hepsini karıştırıp pişirin.Piştikten sonra içine 1,5 su bardağı vişneyi koyup karıştırın ve ılımasını bekleyin.Kelepçeli kalıptaki hamurun üzerine hazırladığınız ve ılımış olan vişneli harçı dökün.
Üst Hamuru İçin Malzemeler :
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Üst hamur malzemelerini de ayrıca karıştırın, sonra elinizde fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yaparak pudingin üzerine koyun ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin.Piştikten sonra buzdolabında en az 3 saat kadar bekletip kalıptan çıkarın. (Bu safha önemli, tam soğutmadan kalıptan çıkarmayın ki benim pastam gibi dağılmasın.)
Süsleme İçin Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Vişne, kakao
Yapılışı :
1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi çırpın. (paketin içindeki 2 poşeti de kullanıyoruz.)Soğumuş olan pastanın üzerine kakao serpip krem şanti ve vişne taneleriyle süsleyip soğuk servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder