ISLAK KEK TARİFİ
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
100 gram ceviz içi
İki buçuk su bardağı un
Yapılışı :
Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ, süt, kakao ve vanilyayı
ilave edip, tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırın ve kalan malzemenin içine dövülmüş ceviz ile un katıp, karıştırın.Karışımı yağlanmış 20x26 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Soğuduktan sonra keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı boşaltın.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder