ISLAK KEK TARİFİ


ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
100 gram ceviz içi
İki buçuk su bardağı un


Yapılışı :
Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ, süt, kakao ve vanilyayı
ilave edip, tüm malzemeyi çırpmaya devam edin.Bu karışımdan 1 çay bardağı ayırın ve kalan malzemenin içine dövülmüş ceviz ile un katıp, karıştırın.Karışımı yağlanmış 20x26 cm ebadında bir fırın kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Soğuduktan sonra keki dilimleyin ve üzerine ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı boşaltın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri