PATLICANLI POĞAÇA TARİFİ


PATLICANLI POĞAÇA TARİFİ

Hamur İçin Malzemeler :

*125 gr oda ısısında tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*5 yemek kaşığı kaymak
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülmek üzere ayrılacak)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı mısır unu
*2,5 -3 su bardağı kadar un

İç Malzemesi :
*2 adet közlenmiş, soyulmuş ve ezilmiş patlıcan
*100 gr 1 çorba kaşığı yağ ile kavrulmuş kıyma
*1 su bardağı robotta çekilmiş fındık( çok fazla un gibi olmasın)
*1 tatlı kaşığı kişniş, tuz, karabiber.

Yapılışı :
1.Öncelikle iç malzemesini birbiri ile güzelce karıştırın. Tuzunu ve karabiberini de katarak bir kenarda bekletin.
2.Hamur malzemesini de güzelce yoğurup, üstü örtülü bir şekilde yarım saat kadar dinlendirin.
3.İsterseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elinizde açarak, istersenizde hamuru merdane ile tezgahta açarak, bir bardak yardımı ile yuvarlaklar çıkarıp, ortalarına hazırladığınız iç malzemesinden koyun ve yarım daire şeklinde kapatın.
4.Yumurta sarısının içine bir çorba kaşığı yoğurt ekleyin ve poğaçaların üstüne fırça yardımı ile sürün.
5.Dilerseniz poğaçaların üstüne çörek otu serpebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Mümkünse ılık servis yapın. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri