MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ
MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler :
6-7 adet güllaç yaprağı
Bir buçuk litre süt
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi
Üzerine:
File antep fıstığı, çilek
Yapılışı :
Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine toz şekeri ilave edin. Karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Toz şekeri çekince file antep fıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder