MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ


MEYVELİ GÜLLAÇ TARİFİ


Malzemeler :
6-7 adet güllaç yaprağı 
Bir buçuk litre süt 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
250 gram çilek
1 adet muz
2 adet kivi

Üzerine: 
File antep fıstığı, çilek


Yapılışı :
Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve içine toz şekeri ilave edin. Karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın ve ılınmaya bırakın. Orta büyüklükte bir kabın içine güllacın yarısını kırarak yerleştirin. Bu arada her katın arasına sütlü karışımdan gezdirin. Ortasına küp şeklinde doğranmış çilek, muz ve kivi serpin. Kalan güllaçları aralarına sütlü karışım gezdirerek aynı şekilde yerleştirip, artan sütü gezdirin. Toz şekeri çekince file antep fıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri