LİMONLU MERENG TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 adet yumurta 150 gram margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta 150 gram margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
4 su bardağı süt
4 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Beze İçin:
4 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 adet limonun suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Beze İçin:
4 adet yumurtanın akı
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için malzemelerin hepsini derince bir kapta karıştırın. Daha sonra kelepçeli bir kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarıları, toz şeker ve unu bir tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın.Muhallebiyi pişen hamurun üzerine dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta akını, toz şekeri ve tuzu önce yavaş, daha sonra hızlı devirde koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Bezeyi krema sıkacağı yardımıyla muhallebinin üzerine sıkın. Kek kalıbını tekrar fırına verip bezelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Hamuru hazırlamak için malzemelerin hepsini derince bir kapta karıştırın. Daha sonra kelepçeli bir kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğumaya bırakın. Muhallebi için süt, yumurta sarıları, toz şeker ve unu bir tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın.Muhallebiyi pişen hamurun üzerine dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta akını, toz şekeri ve tuzu önce yavaş, daha sonra hızlı devirde koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Bezeyi krema sıkacağı yardımıyla muhallebinin üzerine sıkın. Kek kalıbını tekrar fırına verip bezelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder