ISLAK KEK TARİFİ
ISLAK KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
Kakao
Yapılışı :
Şeker ve yumurtaları çırpın. Süt, sıvıyağ ve kakao ekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalanına un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırından alın. Kek sıcakken, önceden ayırdığınız kakaolu karışımı üzerine gezdirin. Kek bu karışımı çekince, üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder