UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet karanfil
Yapılışı :
SU ve 4 su bardağı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın. Bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağı eritip, unu kavurun. Ağır ateşte kavrulan una ceviz içi, dolmalık fıstık, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, tarçın ve karanfil ilave edin. Kavrulan malzemelere, şerbeti yavaş yavaş ilave ederek, ağır ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın
Etiketler:
Resimli Helva Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder