CEVİZLİ TATLI TARİFİ
CEVİZLİ TATLI TARİFİ
Malzemeler :
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla çırpın. Toz şekeri katıp çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha çırpın. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın. Şerbeti için toz şekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder