ŞEFTALİ SULU KEK TARİFİ
ŞEFTALİ SULU KEK TARİFİ
Malzemeler :
Bir buçuk su bardağı şeftali suyu
3 adet yumurta
300 gram toz şeker
2 su bardağı + 4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
4 çay kaşığı kabartma tozu
80 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki tereyağı, çırpılmış yumurta, toz şeker ve şeftali suyunu ekleyip mikserleyin. Bütün malzeme iyice karışınca, iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kürdanla içini çektiğini kontrol edip fırından çıkartın. Telde soğumaya bırakın. Hindistan ceviziyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder