BALKABAKLI MİLFÖYLÜ KEK TARİFİ



BALKABAKLI MİLFÖYLÜ KEK TARİFİ

Malzemeler :
2 adet milföy hamuru 
1 çorba kaşığı sıvıyağ 
Yeteri kadar un
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker

Keki için: 
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı krema ya da süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tarçın


Yapılışı :
Mİilföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri kalıbın dibine dökün. Açtığınız milföyü, kek kalıbının içine yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini geniş bir kaba alıp çırpın. Daha sonra kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek ikram edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri