MISIR EKMEĞİ TARİFİ



MISIR EKMEĞİ TARİFİ

Malzemeler :
1 kg mısır unu
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Yeterince ılık su
1 çorba kaşığı tuz


Yapılışı :
Mısır unu, toz şeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun. Orta büyüklükte bir fırın tepsisini yağlayın ve karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, diğer yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri