GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ


GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
5 adet güllaç yaprağı
250 gram tuzlu ve yağlı beyaz peynir
10-12 dal maydanoz

Üzerine:

1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı, çöre
kotu

Yapılışı :
Ilık su ile ıslattığınız güllaç yapraklarını yumuşayana dek bekletin. Yumuşayan yaprakları ortadan ikiye bölün. Bir kapta rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yarım güllaç yapraklarından birinin geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve rulo yapıp, gül şekli verin. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine gezdirmek için bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpın. Böreklerin üzerine gezdirip, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri