GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ
GÜLLAÇ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
5 adet güllaç yaprağı
250 gram tuzlu ve yağlı beyaz peynir
10-12 dal maydanoz
Üzerine:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı, çörekotu
Yapılışı :
Ilık su ile ıslattığınız güllaç yapraklarını yumuşayana dek bekletin. Yumuşayan yaprakları ortadan ikiye bölün. Bir kapta rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yarım güllaç yapraklarından birinin geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve rulo yapıp, gül şekli verin. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine gezdirmek için bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpın. Böreklerin üzerine gezdirip, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder