MEYVELİ TART TARİFİ



MEYVELİ TART TARİFİ

Tart hamuru için Malzemeler :
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
3 damla limon suyu
Aldığı kadar un

Üst malzemesi için:
1 su bardağından 1 parmak eksik un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet muz
200 gram üzüm

Yapılışı :
Tart hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, tuz ve limon suyunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın ve geri
kalan hamurdan 6 adet beze yapın. Her bir bezeyi yağlanmış 10 cm çapındaki tart kalıbının içine kenarları taşacak şekilde yerleştirin. Hamurların üzerlerini kabarmaması için çatalla birkaç yerinden
delin. Ayırdığınız mandalina büyüklüğündeki hamurdan bezelye büyüklüğünde toplar yapın ve tart kalıbının içindeki hamurların kenar kısımlarının üzerine yan yana olacak şekilde yerleştirin. Tart kalıplarını fırın tepsisine yerleştirin ve önce en ısıtılmış 190 derece fırına verin. Yarı pişmiş haldeyken fırından çıkarın. Hafif ılınınca orta kısımlarına dilimlenmiş muz ve üzümleri pay edin. Üst malzemesi için derin bir kaba un, tereyağı ve tozşekeri koyun. Parmak ucuyla karıştırarak karışımı ekmek ufağı haline getirin. Bu karışımı meyvelerin üzerine elinizle ufalayarak serpiştirin. Tart hamurlarını tekrar ısıtılmış 190 derece fırına koyun ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve dilerseniz beyaz çikolata sos
ile birlikte servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri