ISPANAKLI BAYAT EKMEK GÖZLEMESİ TARİFİ


ISPANAKLI BAYAT EKMEK GÖZLEMESİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gram rondodan çekilmiş bayat ekmek
4 su bardağı un, 
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su,
2 çay kaşığı tuz


Harç için: 
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 demet ıspanak


Yapılışı :
Harç için kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Kıyılmış ıspanak ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bayat ekmeği rondodan geçirip, su ile ıslatın. Un, tuz ve azar azar su ekleyip, yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet yufkanın bir yarısına ıspanaklı harçtan koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp ılık olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri