LİMONLU TARTÖLET TARİFİ
Malzemeler :
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4 adet yumurtanın sarısı
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
4 adet yumurtanın sarısı
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yapılışı :
Margarini, unu ve yoğurdu karıştırıp, yoğurun. Hamuru plastik folyoya sararak, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız hamuru 8-10 adet parçaya ayırıp, tartölet kalıplarının büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları tartölet kalıplarına yayın. Hamurları çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Bu arada yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda iyice çırpın. Sonra aynı kap içinde birleştirin. ekeri, limon suyunu ve vanilyayı ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak, pişirin. Karışım koyulaştığında ateşin üzerinden alıp, süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp, ekleyin. Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Bu karışımı fırından çıkan ılınmış tart kalıplarına dökün. Dilerseniz nar taneleriyle süsleyerek, servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder