ELMALI BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ



ELMALI BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARİFİ


Malzemeler :
5 adet sarı elma
55 gram (4 çorba kaşığı) toz şeker 
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 tutam toz karanfil
5 su bardağı elma suyu
1 kahve fincanı irmik
2 adet yumurtanın sarısı
2 paket tart jölesi
Yarım kg böğürtlen


Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye aktardığınız elmaları tozşeker, tarçın ve toz karanfille pişirin. Elmaları robotta püre haline getirin. Ayrı bir kapta, 3 su bardağı elma suyunu irmikle, kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış yumurta sarılarını katıp karıştırın. Bu arada kalan 2 su bardağı elma suyunu başka bir kapta ocağa alıp kısık ateşte, tart jölelerini de içine döküp pişirin. Sürekli karıştırarak erimelerini sağlayın. Daha sonra bir kabın içini alüminyum folyoyla kaplayıp, dibine jöleyi dökün. İçine böğürtlenleri koyup, buzdolabında donmasını sağlayın. İrmikli karışıma elma püresini karıştırın. Jölenin üzerine döküp bir süre daha buzdolabında tutun. Servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri