ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Pandispanyası için Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Kreması için Malzemeler :
1 litre süt
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
150 gram buğday nişastası
3 çorba kaşığı kakao
İçine:
50 gram damla çikolata
Bir buçuk su bardağı konserve vişne
Pandispanyayı ıslatmak için:
Yarım litre su
2 su bardağı tozşeker
Üzeri için:
1 paket kakaolu kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao
Arzunuza göre hazır pasta süsleri
Yapılışı :
Pandispanya için yumurta ve tozşekeri kabarıncaya kadar çırpın. Üzerine sırasıyla sıvıyağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Harcı 22 cm çapında yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üçe bölüp kenara alın.
Krema için süt, vanilya ve tozşekerin yarısını bir tencereye alıp ısıtın. Başka bir kapta kalan şeker, yumurta, yumurta sarısı, nişasta ve kakaoyu çırpıp ocaktaki sütlü karışıma azar azar ve karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca ocaktan alın. Buzdolabında soğuyana dek bekletin. Diğer taraftan pandispanyayı ıslatmak için yarım litre su ve iki su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pandispanya parçalarını bu şurupla ıslatın. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine krema döküp bir spatula ile düzeltin. Damla çikolata ve vişnenin yarısını koyun. İkinci pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan vişne ve damla çikolatayı koyun. Üçüncü pandispanya parçasını üzerine kapatın. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Üzeri için kakaolu krem şantiyi sütle çırpın. Sürülecek kıvamda katılaşana dek buzdolabında bekletin. Pastanın her tarafını krem şantiyle kaplayıp spatula ile düzeltin. Buzdolabında yarım saat daha bekletin. Çıkarıp üzerine kakao serpin. Pasta şekerleri ile süsleyip servis yapın.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder