MALZEMELER :
5 tane yufka
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 dilim beyaz peynir
SOS İÇİN:
az salça
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
isteğinize göre sosis, mantar, zeytin, turşu, domates, çerliston biber
rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI:
yufkanın bir tanesi kenarları dışarda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye serilir. kalan yufkalar küçük parçalar halinde koparılır.Derin bir kapta parçalanmış yufkalar, süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. iyice harmanlanıp tepsideki yufkanın içine eşit şekilde serilir. dışarda kalan yufka kenarları ile harcın üzeri kapatılır. sıvıyağ ile salça karıştırılarak üzerine sürülür. üzerine tercih ettiğiniz malzemeler konur 170 derece fırında yaklaşık20-25 dk. pişirilir. çıkmasına yakın üzerine kaşar rendelenir. sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 dilim beyaz peynir
SOS İÇİN:
az salça
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
isteğinize göre sosis, mantar, zeytin, turşu, domates, çerliston biber
rendelenmiş kaşar
HAZIRLANIŞI:
yufkanın bir tanesi kenarları dışarda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye serilir. kalan yufkalar küçük parçalar halinde koparılır.Derin bir kapta parçalanmış yufkalar, süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırılır. iyice harmanlanıp tepsideki yufkanın içine eşit şekilde serilir. dışarda kalan yufka kenarları ile harcın üzeri kapatılır. sıvıyağ ile salça karıştırılarak üzerine sürülür. üzerine tercih ettiğiniz malzemeler konur 170 derece fırında yaklaşık20-25 dk. pişirilir. çıkmasına yakın üzerine kaşar rendelenir. sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder