Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
Çikolata sosu:
1 paket hazır çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı dondurulmuş vişne ( ya da mevsimiyse çekirdekleri çıkartılmış taze vişne)
Hazırlanışı:
Öncelikle çikolata sosunu paketin arkasında tarif edildiği gibi ocakta karıştırarak pişirelim. Çikolata sosu bir kenarda soğurken diğer tarafta keki hazırlamaya başlayalım. Bunun için ilk olarak 2 yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Orta boy bir tepsiyi yağlayıp hamurun yarısını dökelim. Üzerine vişneleri yerleştirelim. Vişnelerin üzerini çikolata sosu ile kaplayalım. Son olarak kalan kek hamuruyla çikolata sosunun üzerini kapatalım. Yaklaşık 180 derece fırında 25 dk kadar ya da kürdan ilekontrol ederek pişirin. Servis ederken çikolata kırıntıları, dondurma ya da vişne kullanmanızı öneririm. Afiyet Olsun….
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder