TUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 adet kırmızı kapya biber
4-5 dal taze soğan (sadece yeşil kısımları)
3-4 dal taze kekik
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
10 adet biberli yeşil zeytin

Yapılışı :
Yumurtalar çırpma kabına kırılıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır. Krema, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenip bir süre daha çırpılır. Un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve karıştırılır. Son olarak ince kıyılmış kekik, maydanoz, dereotu, yeşil soğan; dilimlenmiş yeşil zeytin ve kapya biber eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kalıplarına dökülerek 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri