Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fiske tuz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Bir saat bekletin. Bir tencereye su ve sütü alıp içine pirinci dökün,kaynamaya başlayınca altını kısın.
Pirinçler açılıp kıvamı koyulaşınca içine şekeri, hind.cevizini, ve çok az suyla açtığınız nişastayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alınca içine yağını katıp eriyene kadar karıştırın. Dibini ıslattığınız yayvan bir kaba döküp kaşıkla düzeltin. Bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün tatlıyı lokum büyüklüğünde dilimlere kesip, bolca hind.cevizine bulayın. lokumlar hazır.
Not: Cinsine göre pirinçler su çekmede farklılık gösterebilir.Tepsiye döktüğümüz zaman cıvık bir kıvam değil bayağı katı bir kıvamı olmalı. Her şeye rağmen dilimlerken bıçağa yapışıyorsa her dilimden önce bıçağı soğuk suya batırın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder