Malzemeler :
100 gr. margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Çeyrek limonun suyu
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı un
Yapılışı :
Önce un, kabartma tozu ve tuz birlikte elenir. Çeyrek limonun suyu sütle karıştırılır. Margarin ve şeker yaklaşık 5 dakika çırpılıp, yumurtalar eklenir. Vanilya ilave edilip çırpmaya devam edilir. Süt de karıştırma kabına dökülür. Un eklenip, iyice karıştırılır, hamur ikiye bölünür. Yarısına kakao ve ılık su eklenip, karıştırılır. İkinci sırayı dökerken sade hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine sade hamur dökülür. Bir çatal hamura batırılıp, içinde döndürülür, ebruli bir karışım olması sağlanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder