GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
150 gr. margarin
1 tane yumurta (sarısı içine akı dışına)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:
1 yumurta akı
Galeta unu

Yapılışı:
Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta sarısını çırptıkdan sonra kabartma tozunu, tuzu ve aldığı kadar un ilavesi yaparak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan küçük mandalina boyutunda bezeler yapın. hamuru elinizle bir miktar açıp ortasını peynirli harçtan koyun. Oval şekil verip önce yumurta akına daha sonra da galeta ununa her tarafını bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikden sonra üzerine çizikler atın. Önceden ısıstılmış 180 derecelik fırında poğaçalar hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri