Malzemeler: (25 adet)
200 gr çikolata (yarı yarıya bitter + sütlü )
200 gr çiğ krema (tikveşli kullanın)
2 tane küçük kek (ben mozaik kek kullandım, kakaolu veya meyveli kekte kullanabilirsiniz veya evde yaptığınız kekten 2 dilim kullanabilirsiniz)
Dışını kaplamak için iri dövülmüş fındık, fıstık, Hindistan cevizi, kakao,kahve v.b.
Hazırlanması:
Çikolataları bıçakla tahta üzerinde küçük küçük doğrayın veya soyma bıçağı ile rendeleyin
Kremayı ocağa koyup kaynatın, kaynayınca ocaktan indirin
Çırpma teli ile karıştırarak kremanın üzerine çikolatanızı ekleyin. (Kremanın içinde çikolatanız eriyecek) İyice ufaladığınız keki çikolata+krema karışımına ekleyip tel ile karışıma yedirin
Bu karışımı oda sıcaklığında 4-5 saat soğumaya bırakın (10-15 dk bir karıştırın)
Soğuyan karışımı buzdolabına (ağzını cam tabakla kapatarak) kaldırın,1 gece bekletin. Bu beklemeden sonra çikolatalı karışımımız yuvarlanabilir katılığa geliyor. Elinizle ceviz kadar veya daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tabağa hazırladığınız fındık, fıstık v.b. ye buladıktan sonra muffin kağıtlarına (isteğe bağlı) koyarak servis yapın
Not:Servis yapana kadar hava alan bir kutuda buzdolabında saklayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder