YOĞURTLU KABAK ÇANAĞI TARİFİ



Malzemeler :

4 adet orta boy top sakız kabağı
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
3 adet kırmızı biber
1 küçük kase oyulan kabakların içinden
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanması :

1- Top kabakları alaca kazıyın ve ortadan bölün. Bölünmüş kabakları bıçak ve oyacak yardımı ile oyun.

2-Oyulmuş kabakları sıcak suda 5 dakıka kadar haşladıktan sonra fırın kabına dizin ve fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar fırınlayın.

3- Diğer yanda patatesi ayıklayıp yıkayın, havucu kazıyın yıkayın ve her ikisinide rendeleyin.

4- Kırmızı biberleri yıkayın, kurulayın ve minik küpler halinde doğrayın, oyulmuş kabak içlerini de ince kıyın.

5- Zeytinyağını tavada kızdırın ve hazırladığınız tüm malzemeyi 5-6 dakika kadar soteleyin, tuzunu da koyup ocağı kapatın.

6- Yoğurtda sarımsakları ilave edip içinizi karıştırın. Fırınladığınız kabakların içini tuzluk yardımı ile biraz tuzlayın ve hazırladığınız harcı içlerine doldurun.

7- Servis tabağına dizip üzerlerini dereotu ile süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri