Malzemeler :
4 adet orta boy top sakız kabağı
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
3 adet kırmızı biber
1 küçük kase oyulan kabakların içinden
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanması :
1- Top kabakları alaca kazıyın ve ortadan bölün. Bölünmüş kabakları bıçak ve oyacak yardımı ile oyun.
2-Oyulmuş kabakları sıcak suda 5 dakıka kadar haşladıktan sonra fırın kabına dizin ve fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar fırınlayın.
3- Diğer yanda patatesi ayıklayıp yıkayın, havucu kazıyın yıkayın ve her ikisinide rendeleyin.
4- Kırmızı biberleri yıkayın, kurulayın ve minik küpler halinde doğrayın, oyulmuş kabak içlerini de ince kıyın.
5- Zeytinyağını tavada kızdırın ve hazırladığınız tüm malzemeyi 5-6 dakika kadar soteleyin, tuzunu da koyup ocağı kapatın.
6- Yoğurtda sarımsakları ilave edip içinizi karıştırın. Fırınladığınız kabakların içini tuzluk yardımı ile biraz tuzlayın ve hazırladığınız harcı içlerine doldurun.
7- Servis tabağına dizip üzerlerini dereotu ile süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
3 adet kırmızı biber
1 küçük kase oyulan kabakların içinden
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanması :
1- Top kabakları alaca kazıyın ve ortadan bölün. Bölünmüş kabakları bıçak ve oyacak yardımı ile oyun.
2-Oyulmuş kabakları sıcak suda 5 dakıka kadar haşladıktan sonra fırın kabına dizin ve fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar fırınlayın.
3- Diğer yanda patatesi ayıklayıp yıkayın, havucu kazıyın yıkayın ve her ikisinide rendeleyin.
4- Kırmızı biberleri yıkayın, kurulayın ve minik küpler halinde doğrayın, oyulmuş kabak içlerini de ince kıyın.
5- Zeytinyağını tavada kızdırın ve hazırladığınız tüm malzemeyi 5-6 dakika kadar soteleyin, tuzunu da koyup ocağı kapatın.
6- Yoğurtda sarımsakları ilave edip içinizi karıştırın. Fırınladığınız kabakların içini tuzluk yardımı ile biraz tuzlayın ve hazırladığınız harcı içlerine doldurun.
7- Servis tabağına dizip üzerlerini dereotu ile süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder